Van Veldhoven: "Beslissing is in paniek genomen"

3 januari 2014, 08:12

Op de voorlaatste dag van 2013 raakte Harm van Veldhoven zijn baan kwijt. De coach werd ontslagen bij KV Mechelen, volgens de clubleiding naar aanleiding van de slechte resultaten. De Belgische Nederlander, in het verleden jarenlang trainer van Roda JC Kerkrade, begrijpt weinig van het besluit.

Van Veldhoven kreeg op 30 december telefonisch van voorzitter Johan Timmermans te horen dat hij niet meer terug hoefde te komen bij Mechelen. "Mijn vakantie was helemaal naar de knoppen", reageert de coach in het Gazet van Antwerpen. Hij zegt 'verrast' te zijn door deze keuze van de preses om hem te ontslaan. "Je kan er niet omheen dat we moeilijk scoorden. Maar we kampten met zes of zeven geblesseerden. Ik was ervan overtuigd dat we na de winterstop de zaken nog konden omkeren, maar die kans is me niet gegund. Dat doet pijn."

"Ik snap dat je als trainer eindverantwoordelijke bent, maar ik heb het gevoel dat ik mijn werk niet heb kunnen afmaken. Volgens mij is deze beslissing in paniek genomen, dat is nooit goed", vervolgt hij. "Achteraf had ik een aantal zaken graag anders aangepakt. Maar ik heb te veel toegevingen gedaan. Op vlak van spelerskeuzes? Ook, ja. Maar het gaat mij vooral om de organisatie. Wanneer het niet goed gaat, bespreek ik de zaken liever intern. Dan ga ik niet roepen in kranten. Dieper wil ik daar niet op ingaan, ik wil niet uithalen naar de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen