Ronaldo in vaderland geëerd met onderscheiding

3 januari 2014, 16:45

Het nieuwe jaar zal voor Cristiano Ronaldo beginnen met een bijzondere onderscheiding in zijn vaderland Portugal. De Portugese vedette van Real Madrid mag zich vanaf dinsdag Grootofficier in de Orde van de Infant Dom Henrique noemen. President Anibal Cavaco Silva overhandigt de titel tijdens een speciale ceremonie.

Aan de onderscheiding van Ronaldo ligt ten grondslag dat hij het land op een positieve manier vertegenwoordigt, met zijn prestaties op de internationale velden. Hij stimuleert de ‘internationale projectie van het land’ en is ‘qua doorzettingsvermogen een rolmodel voor jongere generaties’, zo wordt de onderscheiding toegelicht.

De Orde van de Infant Dom Henrique bestaat sinds 1960. Ronaldo voegt zich met de titel in het imposante rijtje van onder meer voetbalcoaches José Mourinho en Luiz Felip Scolari, die de ster van Real Madrid voorgingen.

Ronaldo scoorde in zijn periode bij De Koninklijke meer doelpunten dan het aantal wedstrijden dat hij speelde: in 151 competitieduels kwam de Portugees maar liefst 164 keer tot scoren. Tenslotte wist hij het nationale elftal van Portugal eigenhandig naar het WK in Brazilië te schieten, in de barrageduels tegen Zweden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen