Toni (36) over WK: "Het zou een grote eer zijn"

7 januari 2014, 14:31

Luca Toni wordt in Italië genoemd als mogelijke vervanger van de geblesseerde spits Giuseppe Rossi bij de nationale selectie. De spits is inmiddels 36, maar in grootse vorm bij Hellas Verona en in beeld bij bondscoach Cesare Prandelli.

Toni zelf blijft rustig onder de geruchten. "Op dit moment wil ik alleen goed spelen", tekent Voetbal International op. "Het is aan bondscoach Prandelli om te beslissen. Voor mij zou het een grote eer zijn om naar het WK te gaan. We zullen zien wat er gebeurt in juni."

Giuseppe Rossi raakte zondag een beschadiging aan de binnenkant van zijn rechterknie op. Of de topscorer van de Serie A het WK gaat halen is nog onbekend. "Ik vind het heel erg voor hem", steunt Toni hem. "Hij is een man met een geweldig karakter, een echte kampioen."

Toni is dit seizoen belangrijk voor Hellas Verona. Afgelopen maandag schoot hij zijn ploeg met twee doelpunten naar een 1-3 zege bij Udinese en bracht hiermee zijn doelpuntentotaal op negen. Hellas staat verrassend vijfde in de Serie A. Toni was eerder al op WK 2006 en het EK 2008 aanwezig, maar speelde sinds 2009 geen interland meer voor Italië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen