Maaskant enthousiast: "Amerika is interessant"

9 januari 2014, 12:14

Robert Maaskant is blij met zijn stap naar het Columbus Crew, waar hij de functie van assistent-trainer gaat hij bekleden. "De MLS is volop in ontwikkeling", aldus de trainer.

Maaskant wordt in de VS de assistent van Gregg Berhalter, met wie hij in het verleden samenspeelde bij PEC Zwolle. Maaskant wordt assistent en veldtrainer bij de club uit Ohio en gaat ook de functie van technisch directeur op zich nemen.

"Het land Amerika is interessant", zegt Maaskant tegen Voetbal International. "De MLS is volop in ontwikkeling. Daarbij vind ik het na vijftien jaar hoofdtrainerschap wel weer eens prettig om me als veldtrainer volledig te richten op het voetbal en het beter maken van spelers, zonder de randzaken die bij het vak hoofdtrainer horen."

Maaskant was eerder al in Amerika werkzaam als trainer. In 2012 werkte hij voor een korte periode bij de Texas Dutch Lions. Maaskant blijft een jaar in de VS, met de optie om de samenwerking met een extra jaar te verlengen.

"Ik heb hectische periodes gehad bij NAC, in het Oostblok en bij FC Groningen. Nu wil ik in alle rust volle bak voor deze club gaan. Ik kijk enorm uit naar dit avontuur."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen