Labyad: "Wilde graag terug naar Nederland"

13 januari 2014, 16:55

Na anderhalf jaar in Portugal is Zakaria Labyad weer terug op de Nederlandse velden. De voormalig PSV'er tekende onlangs bij Vitesse, dat hem voor anderhalf jaar huurt van Sporting, en maakte maandag zijn eerste minuten voor de Arnhemse club. Hij deed mee in een oefenwedstrijd van Jong Vitesse tegen de beloften van Go Ahead Eagles. De Arnhemmers wonnen met 2-1, mede door één assist van Labyad.

De éénvoudig international van Marokko is blij dat hij Vitessenaar is, liet hij na afloop van zijn eerste optreden in het geel-zwart weten tijdens een interview met VitesseTV. "Waarom ik voor Vitesse gekozen heb? Ik wilde graag weer voetballen en wilde sowieso terug naar Nederland. Vitesse is voor mij, denk ik, de juiste stap. Hier kan ik weer lekker aan voetballen toekomen. Ook kan ik weer dichtbij mijn familie en vrienden zijn."

Labyad moest het trainingskamp van Vitesse in de Verenigde Arabische Emiraten, afgelopen week, nog missen. Jammer, vindt hij. "Eigenlijk zou ik al eerder naar Vitesse komen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik moest hier dus even wachten tot de selectie terugkwam uit Abu Dhabi, maar heb wel twee dagen mee kunnen trainen met de beloften. En vandaag dus de wedstrijd, met ook een paar jongens uit de selectie. Dat verliep positief. Een aantal medespelers kende ik al, daar had ik al eens tegen gevoetbald. Bekende gezichten, dus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen