Tiental 'Samp' verslaat negental, Inter morst punten

13 januari 2014, 20:57   Bijgewerkt: 13 januari 2014, 23:08

Sampdoria heeft weer wat lucht. De roemruchte club uit Genoa pakte maandagavond voor eigen publiek drie belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen Udinese. Mede door twee doelpunten van de Braziliaanse aanvaller Eder Citadin Martins werd het, in een duel dat bol stond van de kaarten, 3-0 voor de thuisploeg.

Sampdoria en Udinese zijn clubs die je in de subtop of in ieder geval middenmoot van de Serie A zou verwachten, maar dit seizoen draaien beide teams moeizaam. Voorafgaand aan het onderlinge duel in het Stadio Luigi Ferraris stond Udinese veertiende en Sampdoria vijftiende, het onderlinge verschil bedroeg twee punten. Door de driepunter van Sampdoria zijn beide clubs van positie gewisseld, maar het verschil ten opzichte van de degradatiezone blijft klein. Sampdoria heeft nu vijf punten meer dan Bologna, dat net onder de gevreesde rode degradatiestreep staat, Udinese vier.

Met zijn twee doelpunten was Eder de grote man in de wedstrijd, maar opvallend was vooral het grote aantal kaarten. Twaalf keer ging een speler op de bon en Udinese kwam na ruim een half uur al met tien man te staan. Allan kreeg twee keer geel en na rust overkwam teamgenoot Gabriel Silva hetzelfde. Vlak daarvoor was ook Sampdoria-speler Roberto Soriano van het veld gestuurd. In de slotfase, toen nog maar negentien spelers op het veld stonden, maakte Daniele Gastaldello het derde doelpunt voor de thuisploeg.

Inter liet op eigen veld dure punten liggen. De ploeg slaagde er niet in om laagvlieger Chievo Verona te verslaan. Door een treffer van Alberto Paloschi nam Chievo zelfs een 0-1 voorsprong in Milaan, Yuto Nagatomo zorgde in de twaalfde minuut voor de gelijkmaker. Verder dan dat ene doelpunt kwam Inter vervolgens niet. Bij Chievo stond Perparim Hetemaj, in het verleden zes maanden speler van FC Twente, negentig minuten op het veld. Voor Inter was het al de tweede teleurstelling op rij in de Serie A, na de nederlaag van vorige week bij Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen