Villarreal zet Sociedad hardhandig terug op aarde

13 januari 2014, 23:50

Na vijf overwinningen op rij is Real Sociedad op ondubbelzinnige wijze met beide benen terug op de grond gezet. De ploeg uit het Baskenland, door de goede reeks van de laatste weken opgeklommen naar de vijfde plaats in de Spaanse Primera Division, kreeg maandag een draai om de oren van concurrent Villarreal: 5-1.

Het was voor Sociedad de eerste nederlaag in La Liga sinds 9 november, toen het op bezoek bij Real Madrid eveneens 5-1 werd. Daarna baarde de ploeg uit San Sebastian opzien door Celta de Vigo (4-3), Espanyol (1-2), Real Betis (5-1), Granada (1-3) en streekgenoot Athletic de Bilbao (2-0) aan de zegekar te binden.

Op bezoek bij Villarreal bleek die topvorm echter ineens verdwenen. Na 33 minuten leidde de thuisploeg al met 3-0, door doelpunten van Giovani dos Santos (twee) en Ikechukwu Uche. Na de pauze denderde Villarreal door en Uche en Moises Gomez Bordonad maakten er 5-0 van, voordat Imanol Agirretxe iets terugdeed namens de bezoekers. Door de winst gaat Villarreal op de ranglijst voorbij aan Sociedad, dat tot vandaag één punt meer had. Promovendus Villarreal bezet nu een keurige vijfde plaats, twee punten achter nummer vier Bilbao.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen