Yanga-Mbiwa: "Ik wilde Nasri niet blesseren"

Ger
14 januari 2014, 11:53

Mapou Yanga-Mbiwa heeft spijt van zijn overtreding op Samir Nasri. Door de ingreep van de verdediger van Newcastle United liep de middenvelder van Manchester City afgelopen zondag een knieblessure op. Er werd gevreesd voor een afgescheurde band in het gewricht, maar bij een scan bleek de mediale band slechts deels ingescheurd.

Volgens Yanga-Mbiwa pakte zijn charge verkeerd uit. "Samir ontving de bal en ik wilde simpelweg voorkomen dat hij kon oprukken. Ik bracht hem uit balans, maar ik wilde hem absoluut geen blessure toebrengen", stelt Yangs-Mbiwa in L'Equipe. "Ik heb hem inmiddels verschillende keren via de telefoon proberen te spreken, maar dat is nog niet gelukt. Ik blijf het proberen, want ik wil graag mijn excuses aanbieden. Ik heb in ieder geval al een berichtje achtergelaten."

Yanga-Mbiwa is opgelucht dat de blessure van Nasri meevalt. "Toen ik hoorde dat hij misschien het WK moest missen, voelde ik erg met hem mee", zegt de Fransman over zijn collega-international. "Het is een opluchting dat de schade toch niet zo erg bleek te zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen