Van Bommel 'heel blij' met kans bij Oranje-17

15 januari 2014, 12:38

Mark van Bommel is de KNVB dankbaar voor de kans die hij krijgt als assistent-trainer bij Oranje onder 17. De ex-international gaat bij het jeugdteam samenwerken met coach Maarten Stekelenburg, van wie Van Bommel veel denkt te kunnen leren.

"Ik ben er heel blij mee", zegt Van Bommel in gesprek met VI. "Het was ook mijn intentie om trainer te worden, dat wilde ik altijd al. In het veld, tijdens mijn actieve carrière, was ik er al mee bezig. Ik keek verder dan mijn eigen spel alleen", aldus Van Bommel, die zijn werk bij de KNVB gaat combineren met zijn werkzaamheden bij PSV B1 en B2. Daar is hij net als Ruud van Nistelrooy stagiair in het kader van de trainerscursus.

"Ik wilde eigenlijk meteen in juli al beginnen als trainer. Dat was toch te vroeg. Ik was net klaar als voetballer en besloot eens meer afstand te nemen. Ik heb er nu heel veel zin in", aldus Van Bommel, die veel denkt te leren van trainer Stekelenburg. "Ik kan veel van hem opsteken, hoe hij met spelers omgaat, hoe bereidt hij een teambespreking voor en hoe doet hij dat? Dit soort zaken heb ik natuurlijk nog niet gedaan, net zoals het coachen tijdens een wedstrijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen