Genk-directeur: "We twijfelen niet aan Mario Been"

16 januari 2014, 08:06

Veel slechter had het nieuwe voetbaljaar niet kunnen beginnen voor Mario Been. Met zijn Racing Genk verloor de Nederlandse coach woensdag in de kwartfinale van de Beker van België van KV Oostende. Het werd na verlenging 1-0, waardoor de druk op Been verder toeneemt. Met de oud-coach van Excelsior, NEC en Feyenoord op de bank verloor Genk voor de jaarwisseling al zes van de laatste zeven duels.

Ondanks de dramatische reeks van de laatste maanden houdt Dirk Degrean, de directeur van Genk, het volste vertrouwen in de Nederlander. "We twijfelen niet aan hem. Waarom ook? Hij heeft het vorig jaar zo goed gedaan. De uitschakeling in de beker verandert daar niets aan. We spelen nog twee competities", verwijst hij bij Sporza naar de Belgische competitie en de Europa League, waarin Genk de volgende ronde bereikt heeft. "Toch had ik na onze slechte reeks voor de winterstop helemaal niet het gevoel dat we hier met knikkende knieën speelden. Iedereen had veel vertrouwen na de goeie stage, maar het doelpuntje dat we nodig hadden is niet gevallen."

Been snapt niets van de nederlaag. "Ik kan mijn ploeg niets verwijten als het op werklust en ingesteldheid aankomt, maar we hebben nauwelijks iets gecreëerd en scoorden niet. Het is frustrerend dat Oostende dan één keer in de zone van de waarheid komt en er wel eentje maakt, zeker in de fase waarin wij nu zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen