Berghuis betaalt vertrouwen Advocaat terug tegen NAC

18 januari 2014, 20:37   Bijgewerkt: 19 januari 2014, 15:39

Steven Berghuis had zaterdagavond een groot aandeel in de 3-0 zege van AZ op NAC Breda. Hoofdtrainer Dick Advocaat gaf de vleugelaanvaller het vertrouwen boven Johann Gudmundsson en de aanvaller betaalde dat dubbel en dwars terug. Met twee treffers en goed spel kroonde Berghuis zich tot man of the match. Het andere doelpunt kwam op naam van Aron Jóhannsson.

Op het moment dat Berghuis de thuisploeg op voorsprong zette, zat NAC nog redelijk in de wedstrijd. Na de fraaie {image[293127][right-half][]}treffer van de vleugelspeler was het verzet gebroken en kwam het initiatief volledig in handen van AZ te liggen. Grote kansen leverde het niet op voor AZ, dat NAC slechts sporadisch in de buurt van het strafschopgebied van de Alkmaarders zag komen. Op slag van rust zorgde AZ voor de nekslag met een doelpunt van Jóhannsson, die toevallig de bal via zijn borst en de binnenkant van de paal in het doel zag belanden.

Ook in de tweede helft liet Berghuis zich van zijn goede kant zien. De voormalig speler van FC Twente zorgde veelal voor gevaar over de rechterkant en toonde een prima voorzet in huis te hebben. De vleugelaanvaller kroonde zich tot man of the match door ook de 3-0 binnen te tikken. Een lage voorzet vanaf links werd door de AZ-speler bij de tweede paal van dichtbij ingetikt. NAC had het geluk in het tweede bedrijf niet aan haar zijde, door tot tweemaal toe de lat boven Esteban te raken. Door de drie punten houdt AZ aansluiting bij de subtop van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen