Juventus schudt angstgegner Sampdoria van zich af

18 januari 2014, 22:44   Bijgewerkt: 18 januari 2014, 23:11

In navolging van AS Roma, dat eerder op zaterdag met 3-0 won van Livorno, kan Juventus drie punten bijschrijven in de Serie A. La Vecchia Signora rekende in eigen huis af met Sampdoria, de tegenstander waar Juventus het de laatste jaren ontzettend moeilijk mee had. De ploeg van coach Antonio Conte won met 4-2, wat de twaalfde zege op rij betekende.

Voorafgaand aan de zege van Juventus op Sampdoria in augustus (0-1), wisten de Bianconeri vijf keer op rij niet te winnen van de club uit Genua. Hoewel Sampdoria het de koploper van de Serie A zaterdag tamelijk lastig maakte, rekende de ploeg van Conte zonder al te veel problemen af met de nummer twaalf van de Serie A. Dit deed het overigens zonder Andrea Pirlo, die rust kreeg.

Juventus kende een voortvarende start. Arturo Vidal, die het hele seizoen al in bloedvorm verkeert, was wederom trefzeker voor de regerend kampioen. Toen Fernando Llorente even later de marge verdubbelde, leek het een onmogelijke missie te worden voor Sampdoria. Een eigen doelpunt van Andrea Barzagli gaf de burger uit Genua echter weer moed: 2-1.

Lang kon Sampdoria echter niet genieten van de aansluitingstreffer. Vasco Regini beging een overtreding in het strafschopgebied en Vidal maakte vanaf elf meter zijn tweede van de avond. Zodoende was er weer sprake van een comfortabel verschil. Sampdoria beet echter weer van zich af. Manolo Gabbiadini was, in twee keer, trefzeker uit een hoekschop. Even later zag hij een geweldige uithaal op de lat belanden.

Maar in plaats van dat Sampdoria de gelijkmaker wist te forceren, gooide Paul Pogba de wedstrijd in het slot. De krachtige Fransman maakte zijn zesde treffer van het seizoen, een geweldige afstandspegel in de kruising. Zodoende wist Juventus te winnen van haar angstgegner en de voorsprong op nummer twee Roma weer op te krikken tot 8 punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen