FA pakt Anelka aan voor antisemitisch gebaar

Ger
21 januari 2014, 11:38

De Engelse voetbalbond klaagt Nicolas Anelka aan voor zijn omstreden gebaar op 28 december in het duel met West Ham United. De aanvaller van West Bromwich Albion raakte in opspraak door zijn rechterarm naar beneden te steken, waarna hij zijn linkerhand tegen zijn rechterschouder zette. Deze handeling staat bekend als een omgekeerde nazigroet.

Volgens de reglementen van de FA staat voor een uiting van antisemitisme een minimumstraf van vijf wedstrijden uitsluiting. De 34-jarige Anelka heeft tot donderdagavond de tijd om te reageren op de aanklacht. De Fransman liet inmiddels al weten geen kwade bedoelingen te hebben gehad. Zijn actie zorgde niettemin voor grote ophef - ook in zijn geboorteland. De Franse minister van sport, Valerie Fourneyron, reageerde verbolgen: "Anelka's gebaar is een schokkende en walgelijke provocatie. Er is geen plek voor antisemitisme op het voetbalveld."

Als gevolg van de actie besloot hoofdsponsor Zoopla al na dit seizoen de samenwerking met West Brom te beëindigen. Eén van de oprichters van deze internetsite voor de Engelse huizenmarkt is de joodse zakenman Alex Chesterman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen