Spelers en staf spreken vertrouwen uit in Been

21 januari 2014, 19:35

Mario Been blijft voorlopig de trainer van Racing Genk. De positie van de Rotterdammer stond na een reeks slechte resultaten flink onder druk, maar de Belgische club staat nog altijd volledig achter hem. "Na veelvuldig en grondig intern overleg tussen spelers, staf, directie en bestuur is gebleken dat het vertrouwen in trainer Mario Been intact is", meldt de regerend bekerwinnaar in een verklaring op de eigen website.

Met Been op de bank verloor Racing Genk zeven van zijn laatste acht competitiewedstrijden. De spelersgroep is het vertrouwen in de oefenmeester desondanks niet kwijt, zo bleek tijdens het overleg met de directie. "De spelers hebben aangegeven dat ze honderd procent achter de coach staan en met volle overtuiging samen met de sportieve staf het tweede doel (derde plaats in competitie) van dit seizoen willen verwezenlijken. Ook heeft de coach zelf aangegeven dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij deze ambitie met de huidige spelerskern zal behalen. Daarom werd beslist dat er, ondanks de zeer slechte resultaten van de voorbije weken, voldoende vertrouwen aanwezig is en dat KRC Genk, met de steun van onze fans, een nieuw Europees ticket via de competitie zal afdwingen en  een mooie rol kan spelen in het verloop van de huidige Europa League."

De directie geeft donderdagavond tijdens een bijeenkomst met fans verdere tekst en uitleg bij de beslissing om door te gaan met Been. De Nederlander is al sinds augustus 2011 trainer van de Belgische club, daarvoor zat hij op de bank bij Excelsior, NEC en Feyenoord. Met Racing Genk won Been in 2013 de Belgische beker.

Door de slechte resultaten van de laatste weken is Racing Genk afgezakt naar de zesde plaats in de Belgische Jupiler Pro League. De achterstand op koploper Standard Luik is opgelopen tot zestien punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen