Sociedad heeft halve finale Copa del Rey in vizier

22 januari 2014, 21:55

Real Sociedad heeft een goede stap in de richting van de halve finale van de Copa del Rey gezet. De ploeg uit San Sebastian won op Anoeta met 3-1 van Racing Santander, dat Sevilla en Almería eerder uit de beker wist te knikkeren.

De goede uitgangspositie heeft Sociedad voor een aanzienlijk deel te danken aan een sterke start. Mikel González was er namelijk na vier minuten al verantwoordelijk voor dat de thuisploeg aan de leiding ging. Een kopval van dezelfde González zorgde na een half uur spelen voor een verdubbeling van de marge.

Na rust maakte de Mexicaanse aanvaller Carlos Vela het verschil nog groter, door de 3-0 te maken. Mamadou Koné gaf Santander nog enige hoop voor de return op 30 januari, door de eer te redden: 3-1. Het laat onverlet dat de kansen van Santander na woensdag niet al te groot meer lijken te zijn.