Van Beek blij met vertrouwen coach Koeman

23 januari 2014, 00:52

Hij speelt niet vaak, maar als Sven van Beek in actie moet komen voor Feyenoord is het vrijwel altijd in een topduel. De 19-jarige verdediger debuteerde op 30 januari 2013 tegen PSV en mocht dit seizoen onder meer opdraven in de competitiewedstrijd tegen Ajax en het Europa League-duel met Kuban Krasnodar. Ook in de bekerwedstrijd tegen Ajax kreeg de jeugdinternational weer kans, hij verving de geschorste Stefan de Vrij in het hart van de defensie. Dat deed hij prima, al kon Van Beek niet voorkomen dat zijn ploeg met 3-1 verloor.

Van die nederlaag baalt Van Beek als een stekker, laat hij weten in gesprek met FCUpdate.nl. "We hadden ze in de tang", blikt hij terug op de eerste dertig minuten van het bekerduel in de hoofdstad. "We speelden aardig, vanuit onze kracht. Maar toen kregen we ineens zo'n pisgoal tegen. Daarna gingen we nog meer achteruit lopen, we stonden niet meer compact. Tegen een ploeg met het voetballend vermogen van Ajax wordt het dan lastig."

Door de nederlaag van zijn ploeg kon Van Beek na afloop van het duel weinig voldoening halen uit zijn eigen spel. Toch was het knap hoe de jonge verdediger overeind bleef in de ArenA. "Het is niet niks om hier te spelen, maar ik heb al vaker dit soort topduels gespeeld. Ik debuteerde bijvoorbeeld uit bij PSV, ook in de kwartfinale van de beker. Dat de trainer me in dit soort wedstrijden opstelt als iemand uitvalt, geeft veel vertrouwen. En ik denk dat ik mijn mannetje gestaan heb, maar daar heb ik nu even weinig aan. Ik had veel liever gewonnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen