Baard Verbeek eraf, Leverkusen en Dortmund morsen

25 januari 2014, 17:21   Bijgewerkt: 25 januari 2014, 19:06

De baard van Gertjan Verbeek kan eraf. De Nederlandse trainer besloot vorige maand dat hij zich pas weer scheert als zijn club FC Nürnberg zijn eerste competitiezege binnen heeft. Zaterdag was het dan eindelijk zover. Nürnberg boekte in het eigen Grundig-Stadion een 4-0 overwinning op 1899 Hoffenheim.

Nürnberg wist voor de winterstop niet één van zijn zeventien competitieduels te winnen, waardoor het samen met Eintracht Braunschweig hekkensluiter is in de Bundesliga. De ploeg gaf meermaals een zeker lijkende overwinning uit handen en dat dreef Verbeek dusdanig tot wanhoop, dat hij aankondigde pas bij de eerste driepunter zijn scheermes weer te pakken. De oefenmeester hoopte daarmee zijn spelers te motiveren. Het werkte.

Nürnberg won voor eigen publiek met ruime cijfers van Hoffenheim. Josip Drmic had met twee doelpunten het grootste aandeel in de winst én de aanstaande scheerbeurt van zijn coach. Ook Timothy Chandler en Daniel Ginczek leverden hun bijdrage (4-0).

Ondanks de winst staat Nürnberg nog wel onder de rode streep in de Bundesliga. Het heeft veertien punten, één minder dan nummer zestien Eintracht Frankfurt. Dat team werd gepasseerd door SC Freiburg, maar speelt vanavond nog tegen Hertha BSC. Freiburg won thuis verdienstelijk met 3-2 van Bayer Leverkusen. Lars Bender en Simon Rolfes zetten Leverkusen twee keer op voorsprong, maar Admir Mehmedi en Jonathan Schmid herstelden telkens de balans namens Freiburg. Felix Klaus maakte in blessuretijd de sensatie compleet.

Leverkusen, de nummer twee van de ranglijst, raakt daardoor verder achterop bij koploper Bayern München. Het verschil bedraagt al tien punten. Bayern heeft bovendien nog een duel tegoed. Der Rekordmeister was vrijdag al met 0-2 te sterk voor Borussia Mönchengladbach, met 33 punten derde op de ranglijst. Borussia Dortmund kwam slechts op gelijke hoogte met BMG. De equipe van coach Jürgen Klopp wist op het eigen Signal-Iduna Park niet te winnen van FC Augsburg: 2-2.

Sven Bender was de meest opvallende man bij Dortmund - Augsburg. De Duitser zette de thuisclub al vroeg op 1-0, maar gleed tien minuten na rust een voorzet van Andre Hahn in eigen doel (1-1). In de 66ste minuut nam Dortmund dankzij een prachtige vrije trap van oud-Feyenoorder Nuri Sahin opnieuw de leiding. Zes minuten later kopte Dong-Won Ji, weer na voorbereidend werk van Hahn, de 2-2 eindstand op het bord. Bij Augsburg had Paul Verhaegh een basisplaats.

VfL Wolfsburg had ook op 33 punten kunnen komen, maar slaagde daar niet in. Met Bast Dost als invaller werd in eigen huis verloren van streekgenoot Hannover 96: 1-3. Leonardo Bittencourt maakte in de tweede helft met twee doelpunten het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen