Eindelijk zege voor Verbeek: "Blij dat baard eraf kan"

26 januari 2014, 09:37

Het duurde maar liefst achttien wedstrijden, maar 1. FC Nürnberg heeft zaterdag eindelijk haar eerste seizoensoverwinning weten te behalen. Dit tot vreugde van coach Gertjan Verbeek, die zijn baard pas zou scheren als de eerste competitiezege een feit was. In het eigen Grundig-Stadion werd met 4-0 gewonnen van 1899 Hoffenheim, waardoor Verbeek zich kon ontdoen van zijn baard.

"Ik ben blij dat de eerste overwinning binnen is en dat mijn baard er daardoor eindelijk af kan", stelde een tevreden Verbeek na afloop van de ruime zege. De Nederlandse coach zag een aantrekkelijke wedstrijd, waarin Nürnberg op de juiste momenten wist toe te slaan: "Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een hele leuke wedstrijd was. Vanaf het eerste fluitsignaal kregen beide ploegen veel kansen. Het was belangrijk dat we het eerste doelpunt maakten."

Op slag van rust maakte Nürnberg de 2-0. Verbeek wou dat zijn ploeg in het tweede bedrijf niet alleen achterover zou leunen, zo geeft hij aan: "Ik heb in de rust in de kleedkamer gezegd dat het belangrijk was om de nul te houden, maar dat we ook op zoek moesten blijven gaan naar een volgende treffer. We kregen in de tweede helft meer ruimte, maar gaven ook nog steeds mogelijkheden weg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen