Veldwijk gidst Excelsior langs Jong PSV, rentree Matavz

26 januari 2014, 14:26

Excelsior heeft Jong PSV zondagmiddag met 2-1 verslagen. Op Woudestein kroonde Lars Veldwijk zich met twee treffers tot man van de wedstrijd. Bij Jong PSV maakte Tim Matavz zijn rentree, na maandenlang blessureleed.

Matavz werd in november geopereerd aan zijn knie, waardoor hij geruime tijd uit de roulatie zou zijn. De Sloveense spits, die dit seizoen vier keer trefzeker was in veertien duels, speelde ruim een uur mee in Rotterdam, maar kon geen hoofdrol opeisen. Matavz werd nauwelijks gevonden en speelde vrij anoniem.

Toen Matavz in de 63 minuut gewisseld werd, had Veldwijk de thuisploeg net op voorsprong gezet. De aanvaller draaide goed weg en liet doelman Benjamin van Leer, die volgend jaar voor Roda JC Kerkrade zal uitkomen, kansloos. Vlak voor tijd maakte Veldwijk zijn tweede, vanaf elf meter. Het was alweer de vijftiende treffer van het seizoen voor Veldwijk, die de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen de drie punten bezorgde. De tegentreffer van Elvio van Overbeek zou niet meer ter zake doen.

Excelsior klimt dankzij de zege naar de zevende plaats, met één punt achterstand op stadsgenoot Sparta Rotterdam. Jong PSV blijft steken op plaats elf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen