Cambuur overtuigend naar zege in Friese burenruzie

26 januari 2014, 14:34   Bijgewerkt: 26 januari 2014, 14:56

Bijna veertien jaar geleden won sc Heerenveen de laatste Friese derby in Leeuwarden met 2-0, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. Debutant Bartholomew Ogbeche, Elvis Manu en Jody Lukoki zorgden ervoor dat het Friese onderonsje uitmondde in een feest voor SC Cambuur. Alfred Finnbogason deed nog iets terug en daarmee kwam de eindstand op 3-1. 

Heerenveen had het daarna moeilijk met het agressieve spel van de ploeg van Dwight Lodeweges. De bezoekers konden niet echt gevaarlijk worden, alleen Hakim Ziyech slaagde erin om Leonard Nienhuis aan het werk te zetten. Vlak voor rust verergerde Cambuur de zorgen voor trainer Marco van Basten nog eens door de score te verdubbelen. Ritzmaier draaide de bal uit een vrije trap goed in en Ogbeche kopte de bal minstens zo goed binnen, ruststand: 2-0.

Na rust leek de wedstrijd iets rustiger te worden. Cambuur zakte in en Heerenveen was niet bij machte om echt {image[293299][right-half][]}grote kansen te creëren. De thuisploeg bleef gevaarlijk in de tegenstoot en een prachtige bal van Manu zette Lukoki uit het niets vrij voor Nordfeldt. De rappe buitenspeler bleef rustig en schoot de bal prima binnen.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Finnbogason deed nog wel iets terug en scoorde zijn negentiende treffer van het seizoen. Leeuwarden zal nog lang onrustig blijven en Cambuur doet goede zaken in de strijd tegen degradatie, de kans op nieuwe Friese derby's in het volgende seizoen wordt steeds groter!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen