PSV-routinier Park: "Wil zijn zoals Cocu was"

27 januari 2014, 09:00   Bijgewerkt: 26 januari 2014, 16:31

Tegen AZ speelde PSV zaterdag een wedstrijd zoals het er voor de winterstop wel meer speelde. Het belangrijkste verschil was dat de ploeg uit Eindhoven dit soort potjes toen verloor, maar nu stapte het met een 1-0 overwinning van het veld af. De reden? Natuurlijk wat geluk en een goede keeper, maar zeker ook een dosis geslepenheid en routine. Daarvoor zorgde Ji-Sung Park. De 32-jarige Zuid-Koreaan stond in de eerste seizoenshelft lang buiten spel met een blessure, maar drukt nu zijn stempel op het elftal.

Het was eind september 2013 toen Ji-Sung Park geblesseerd uitviel in de uitwedstrijd tegen AZ. Een week daarvoor had de ploeg uit Eindhoven, met de Zuid-Koreaan als één van de uitblinkers, nog met 4-0 gewonnen van regerend landskampioen Ajax, een resultaat dat PSV aan kop van de Eredivisie bracht.

Hoewel Park niet de meest opvallende speler is, kan het geen toeval zijn dat PSV in de periode dat de Aziaat ontbrak volledig door het ijs zakte. De routine van de oud-speler van Manchester United, die met de Engelse club vier Premier League-titels, een Champions League en een wereldtitel binnensleepte, blijkt onmisbaar voor de jonge ploeg van coach Phillip Cocu. "Je kan in een team niet alleen jonge spelers hebben, dat gaat niet. Je hebt balans nodig", zegt de 32-jarige Park, honderdvoudig international van Zuid-Korea, tegen FCUpdate.nl.

Hoe ver PSV met Park dit seizoen nog kan komen, weet de Aziaat niet. Hij vindt dat zijn team niet te veel naar de ranglijst moet kijken. "Over de titel praten we niet meer, het doel is Europees voetbal halen. Op zich is het mooi voor ons dat bijvoorbeeld Feyenoord dit weekend verloor, maar daar moeten we niet naar kijken. We moeten zorgen dat we zelf onze wedstrijden winnen en onszelf ontwikkelen. Waar dat toe leidt, zien we dan wel."

Mocht PSV erin slagen om Europees voetbal af te dwingen, is de vraag of Park daar iets aan heeft. Hij is voor één jaar gehuurd van Queens Park Rangers en moet dus, zoals de situatie nu is, komende zomer terug naar Londen. Op de vraag of de kans aanwezig is dat hij toch in Eindhoven blijft, moet Park het antwoord schuldig blijven. "Daar ben ik niet mee bezig, dat is iets tussen de clubs. Ik kan voorlopig alleen maar afwachten."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen