Barcelona haalt ook Malaga door gehaktmolen

26 januari 2014, 22:57   Bijgewerkt: 26 januari 2014, 23:49

Barcelona heeft zondag de koppositie in de Primera División heroverd. De Catalanen ontvingen in het eigen Camp Nou laagvlieger Malaga en waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar misten met name in de eerste helft de nodige kansen. In het eerste kwartier na rust toonde de ploeg van trainer Gerardo Martino zich effectiever en won uiteindelijk eenvoudig met 3-0.

Alexis Sanchez was de eerste die gevaar stichtte voor het Malaga-doel. De Chileen trof na vijf minuten de paal. Lobjes van Lionel Messi en Daniel Alves gingen naast of vonden de goed keepende Willy Caballero op hun weg. Ook Jordi Alba slaagde er niet in de Argentijnse sluitpost te passeren en een kopbal van Pedro werd van de lijn gehaald door verdediger Flavio, maar in de 41e minuut moest Malaga alsnog capituleren. Gerard Piqué, die veelvuldig voorin te vinden was, werd bij een corner helemaal vrijgelaten. De verdediger mocht in het doelgebied een voorzet van Sanchez ongehinderd aannemen en schoot beheerst binnen.

In de tweede helft zagen we meer van hetzelfde. Barcelona viel aan en kreeg grote kansen. In de 55e minuut leidde dat tot de 2-0. Na reddingen van Caballero op schoten van Sanchez en Fabregas en een bal van Pique op de paal, haalde Pedro de trekker over. De Spanjaard werd bediend door Messi, kapte een verdediger uit en schoot de bal buiten het bereikt van de doelman in de verre hoek.

Nadat Sanchez na een uur de 3-0 maakte was de wedstrijd definitief gespeeld. De vleugelaanvaller kon de bal in een leeg doel lopen nadat Messi en Pedro de Malaga-verdediging uiteen hadden gereten. Barcelona nam vervolgens wat gas terug, terwijl Malaga de schade vooral beperkt probeerde te houden. Het leidde uiteindelijk tot een minder aantrekkelijk laatste halfuur, waarin gevaarlijke vrije trappen van Messi en Xavi de spaarzame hoogtepunten waren.

Ook een memorabel moment was de terugkeer van Ibrahim Afellay in het shirt van Barcelona. De Nederlandse vleugelspeler stond lange tijd aan de kant een peesblessure aan zijn rechterbeen en kreeg voor het eerst dit seizoen speelminuten. Hij mocht drie minuten voor tijd invallen voor Sanchez en betrad het veld onder luid applaus van het Catalaanse publiek.

Door de overwinning wipt Barcelona weer over Atletico Madrid en Real Madrid heen. In punten staat de regerend landskampioen gelijk met Atletico en koestert het een voorsprong van één punt op de aartsrivaal.