Jong Ajax verlaat onderste regionen, Jong Twente gelijk

27 januari 2014, 21:57   Bijgewerkt: 27 januari 2014, 22:08

Jong Ajax heeft maandagavond voorlopig afscheid genomen van de onderste regionen van de Jupiler League. Op de Toekomst revancheerde het beloftenelftal van Ajax zich na de zeperd van vorige week in Emmen (4-0 verlies), door met 2-1 te winnen van hekkensluiter FC Oss. MVV Maastricht gaf een overwinning uit handen tegen Jong FC Twente, dat in de laatste minuut een punt uit het vuur wist te slepen: 1-1.

Jong Ajax trad tegen Oss aan met veel bekende namen. Zo verschenen Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Jaïro Riedewald, Lucas Andersen, Lerin Duarte en Tobias Sana binnen de lijnen namens de Amsterdammers. Dejan Meleg stond in de spitspositie geposteerd en eiste in de eerste helft een hoofdrol op. De Servische aanvaller zag een treffer afgekeurd worden, schoot nipt voorlangs, maar maakte uiteindelijk wel de verdiende 1-0 voor de Ajacieden. De spits dreigde en haalde vervolgens uit met links, vanaf de rand van de zestien meter.

In het tweede bedrijf verdubbelde Stefano Denswil de marge. De centrale verdediger knikte een hoekschop keurig naar de grond: 2-0. Oss verscheen met regelmaat voor het doel van goalie Mickey van der Hart en kwam via Guyon Philips op 2-1. Duarte zag er niet goed uit bij deze tegentreffer. Oss, dat in de eerste helft al het houtwerk raakte, werd nog gevaarlijk, maar kon de gelijkmaker niet forceren, waardoor Jong Ajax naar de zestiende plaats klimt op de ranglijst. Oss blijft drager van de rode lantaarn, met twee punten achterstand op Achilles '29.

Jong Twente speelde, onder toeziend oog van nog geen zestig toeschouwers, met 1-1 gelijk tegen MVV Maastricht. De Tukkers, die in 23 duels al 34 spelers gebruikten, sleepten in de laatste minuut een punt uit het vuur. Luka Djordjevic bracht de stand in evenwicht, nadat Antonio Stankov de 1200ste treffer van MVV in de eerste divisie had gemaakt. Jesus Corona (Jong Twente) en Nathan Rutjes (MVV) verlieten het veld met een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen