Feyenoord-talent De Jong moet weg: "Doet pijn"

28 januari 2014, 09:48

Boy de Jong is niet blij met de handelswijze van Feyenoord. De 19-jarige doelman werd afgelopen zomer door de Rotterdamse club op huurbasis naar Excelsior gestuurd, maar heeft in Kralingen geen basisplaats. Mede daardoor heeft De Jong te horen gekregen dat hij na dit seizoen moet vertrekken bij Feyenoord.

De jonge doelman, vorig seizoen nog landskampioen met de A1 van Feyenoord, is teleurgesteld over de gang van zaken. "Ik verwijt Excelsior niks. Ik verwijt Feyenoord meer, want zij hebben mij hier naartoe gebracht. Als ik hier niet speel, had ik verwacht dat zij meer druk hadden uitgeoefend op Excelsior om mij wel aan spelen te krijgen", zegt De Jong, die bij Excelsior tweede keus is achter Jordy Deckers, in gesprek met RTV Rijnmond.

Het nieuws dat Feyenoord niet verder met hem wil, kwam hard aan bij De Jong. De keeper kwam zeven jaar geleden, als C-junior, bij de Rotterdamse club terecht. "Het doet pijn. Ik dacht zelf dat ik daar een toekomst had. Dat denk ik nog steeds. Ik dacht echt dat Feyenoord een opleidingsclub was. Dat zij in mij een nieuwe keeper voor de toekomst zagen. Maar ze denken daar nu kennelijk anders over en dat moet ik respecteren."

De Jong speelde dit seizoen nog geen minuut in het eerste elftal van Excelsior.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen