Italië en Fiorentina opgelucht: geen operatie Rossi

29 januari 2014, 01:14   Bijgewerkt: 29 januari 2014, 10:07

Giuseppe Rossi hoeft geen nieuwe knieoperatie te ondergaan, zo heeft specialist Richard Steadman geconcludeerd. De 26-jarige Italiaanse aanvaller van Fiorentina raakte begin dit jaar tegen Livorno opnieuw geblesseerd aan de knie na een grove charge van Leandro Rinaudo.

Rossi stond in zijn carrière al bijna twee jaar aan de kant met zware knieblessures en na het duel met Livorno werd meteen voor het ergste gevreesd. Een nieuwe medische ingreep zou betekenen dat de spits, met veertien doelpunten topscorer van de Serie A, dit seizoen niet meer in actie kon komen. Bovendien zou het WK, komende zomer in Brazilië, dan aan hem voorbij gaan.

Maar - relatief gezien - valt de schade mee, stelde Steadman vast. "Ik ben opgelucht", schrijft Rossi op zijn officiële Facebook-pagina. "Nu ga ik zo hard als ik kan werken aan mijn herstel." Daarmee zal Rossi ongeveer twee maanden zoet zijn. Daarna volgt een nieuwe controle, zo meldt zijn werkgever Fiorentina in een korte verklaring op haar website.

De formatie uit Florence strijdt met Napoli om de derde plaats in de Serie A, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League-voorronde. Fiorentina staat momenteel vierde, op drie punten van de concurrent uit Napels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen