Suarez kan opgeroepen worden voor Rode Duivels

29 januari 2014, 10:38

Matias Suarez ontving afgelopen maandag zijn Belgische Paspoort en is zodoende officieel Belg. De aanvaller van Anderlecht, die het hele seizoen uit de roulatie is vanwege een zware knieblessure, speelde geen interland voor Argentinië en kan derhalve in de toekomst opgeroepen worden voor de Rode Duivels.

Suarez deed vorig jaar, toen hij zich vijf jaar in België bevond, aanvraag om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. De aanvaller, die aan het einde van 2012 niet door de medische keuring kwam bij CSKA Moskou, zou het als een eer beschouwen om voor het nationale elftal van België uit te komen. "Het zou een eer zijn voor hem om voor België te spelen. Hij is hier al zo lang en zijn kinderen zijn hier geboren en getogen", vertelt Cristian Colazo, de zaakwaarnemer van Suarez, in Het Nieuwsblad.

"Dit is uitstekend nieuws", vervolgt de zaakwaarnemer. "Dit zal hem een mentale boost geven. Hij had het nodig na de moeilijke maanden die hij beleefde door zijn blessure." Suarez scheurde eind oktober de kruisbanden van zijn rechterknie en ging begin november onder het mes.

Overigens ligt aan de naturalisatie van Suarez voornamelijk het feit dat hij daardoor makkelijker een transfer naar een ander EU-land kan maken ten grondslag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen