Treffer Bacuna in doelpuntrijke zege Aston Villa

Ger
29 januari 2014, 23:26

Leandro Bacuna heeft met een doelpunt bijgedragen aan een spectaculaire overwinning van Aston Villa in de Premier League. De manschappen uit Birmingham wonnen voor eigen publiek met 4-3 van West Bromwich Albion

Aston Villa keek na tien minuten spelen nog tegen een 0-2 achterstand aan. Christ Brunt opende de score, waarna Fabian Delph tot overmaat van ramp zijn eigen doelman passeerde. Dankzij treffers van Andreas Weimann en Bacuna werd het al snel weer gelijk. De toeschouwers kregen in de eerste helft nóg twee treffers te zien. Delph poetste zijn slippertje weg door de 3-2 te maken, waarna Youssouf Mulumbu weer voor evenwicht zorgde.

Vanaf elf meter Christian Benteke besliste het duel na rust in het voordeel van Aston Villa. Bij de thuisploeg had Bacuna net als aanvoerder Ron Vlaar en Karim El Ahmadi een basisplaats gekregen. Sunderland deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. In eigen stadion werd Stoke City met 1-0 verslagen. Adam Johnson werd matchwinner.