Vitesse wil genadeklap uitdelen aan Feyenoord

31 januari 2014, 08:10

In de Amsterdam ArenA (0-1) en het Philips Stadion (2-6) liet Vitesse dit seizoen zien dat het uitstekend presteert in het hol van de leeuw. Met een uitwedstrijd tegen Feyenoord staat vanavond de volgende grote test voor de ploeg van coach Peter Bosz op het programma. Wint Vitesse ook in de Kuip, dan schakelt het Feyenoord definitief uit in de strijd om de titel. "Dat is het scenario dat we voor ogen hebben", zegt Davy Pröpper.

Als Vitesse de laatste jaren één ding bewezen heeft, is het dat het van iedereen kan winnen. Winnen van Ajax is na drie zeges in anderhalf jaar tijd al bijna normaal geworden, de laatste twee wedstrijden in Eindhoven tegen PSV leverden de volle winst op en FC Twente verloor in 2013 zowel in Enschede als in Arnhem met 1-0. Van een lastige uitwedstrijd ligt niemand in Arnhem dus wakker, maar toch wijzen de resultaten uit dat Feyenoord-uit een ander verhaal is. In de clubhistorie won Vitesse maar twee keer in de Kuip en voor de laatste driepunter moeten we terug naar januari 2005, toen het door twee late goals van Igor Gluscevic 1-2 voor de Arnhemmers werd.

Kuip doelpunt

Kuip doelpunt

Aan het laatste bezoek aan de Kuip bewaart Vitesse geen beste herinneringen. In april 2013 verloor de ploeg met 2-0, een nederlaag die een einde maakte aan de titelaspiraties van de Arnhemmers. Opvallend genoeg kunnen de rollen nu omgedraaid zijn. Wint Vitesse, dan is Feyenoord knock-out in de titelstrijd. Het gat tussen beide teams wordt dan acht punten, terwijl de achterstand van de Rotterdammers op koploper Ajax op kan lopen tot tien punten. "Ze komen dan ver achter", weet Pröpper. "Dat is het scenario dat we voor ogen hebben."

Te veel naar de ranglijst wil Pröpper echter niet kijken. Hoewel Vitesse steeds meer gezien wordt als misschien wel de belangrijkste uitdager van Ajax in de titelrace, weigert de middenvelder te stellen dat een derde of vierde plaats dit seizoen een teleurstelling zou zijn. "Dat kan ik nu nog niet zeggen. Ten eerste omdat er nog heel veel wedstrijden te spelen zijn en ten tweede omdat we nooit hebben uitgesproken dat we echt voor de titel of misschien een Champions League-ticket gaan."

"Wij blijven het wedstrijd voor wedstrijd bekijken", gooit de 22-jarige Arnhemmer er ter afsluiting een ouderwets voetbalcliché uit. "We staan nu bij de bovenste ploegen en natuurlijk wil je daar blijven. Maar voor ons is het vooral belangrijk om wedstrijden te blijven winnen en onze punten te pakken. Dus ook in de Kuip."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen