Valencia verrast FC Barcelona in Camp Nou

1 februari 2014, 17:53   Bijgewerkt: 1 februari 2014, 23:46

FC Barcelona heeft zaterdag een verrassende nederlaag geleden in La Liga. De equipe van trainer Gerardo Martino verloor in het eigen Camp Nou met 2-3 van Valencia. Atletico Madrid en Real Madrid kunnen later dit weekend profiteren. Zij spelen zondag tegen respectievelijk Real Sociedad (thuis) en Athletic de Bilbao (uit).

Aanvankelijk wees niets op een moeilijke middag voor FC Barcelona. Tegenstander Valencia is bezig aan een tegenvallend seizoen en staat met 25 punten anoniem in de middenmoot van de ranglijst, op 29 punten van koplopers FC Barcelona en Atletico Madrid.

Dat FC Barcelona al binnen acht minuten de leiding nam, was dan ook niet verrassend. Het doelpunt was er één van grote schoonheid. Alexis Sanchez passeerde Valencia-keeper Diego Alves uit een onmogelijke hoek met een fraaie boogbal. Daarna had de thuisclub wel veel meer de bal dan de bezoekers uit Valencia, desondanks wisten ze amper kansen te creëren.

En daarvoor kreeg FC Barcelona de rekening gepresenteerd. Ricardo Costa loste in de 37ste minuut bij een hoekschop al een eerste waarschuwing namens Valencia, maar zijn kopbal ging net naast. Op slag van rust was het wel raak, door toedoen van Dani Parejo. Niet lang na de doelwissel nam Valencia zelfs de leiding. Pablo Piatti kopte met zijn 1,63 meter binnen. De Argentijn troefde Barcelona-verdediger Dani Alves kinderlijk eenvoudig af in het luchtduel.

In de 53ste minuut herstelde Lionel Messi uit een strafschop, toegekend vanwege hands van Ricardo Costa, de balans. Een opmaat naar een nieuwe Catalaanse zege was dat niet. Sterker nog, niet lang na de gelijkmaker greep Valencia opnieuw de macht. Paco Alcácer tikte de bal op aangeven van Sofiane Feghouli in het doel. FC Barcelona wist de schade niet meer te herstellen. In het laatste kwartier had de regerend Spaans kampioen ook nog een man minder, nadat Jordi Alba zijn tweede gele kaart had gekregen. Ibrahim Afellay zat niet bij de selectie van FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen