Fortuna verpest verjaardag De Graafschap

1 februari 2014, 18:54   Bijgewerkt: 1 februari 2014, 20:44

De Graafschap blijft moeizaam presteren op de eigen Vijverberg. De Achterhoekers leden zaterdag, op hun zestigste verjaardag, hun derde opeenvolgende thuisnederlaag. Fortuna Sittard zegevierde met 0-1, door een doelpunt van Abdelaziz Khalouta.

Khalouta brak in de vijftiende minuut de ban. Voor rust kreeg Fortuna nog enkele mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het verzuimde de trekker over te halen. In de tweede helft begon De Graafschap pas aan te dringen, maar de gelijkmaker bleef uit.

De Graafschap blijft met 37 punten op de zesde plaats in de Jupiler League. Het heeft één punt minder dan nummer vijf Sparta, dat maandag bij Jong PSV op visite gaat. Fortuna Sittard staat met 32 punten op de dertiende plek. FC Emmen bezet met drie punten meer de elfde plek. De formatie uit Drenthe kwam evenwel niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij laagvlieger Achilles '29.