Hakje El Hamdaoui bij derbyzege Malaga

2 februari 2014, 00:03

Coach Bernd Schuster zit weer wat steviger in het zadel bij Malaga CF. Na vier duels waarin maar één punt werd gepakt, zag de Duitse oefenmeester zijn team zaterdag zegevieren in de Andalusische derby tegen Sevilla FC: 3-2.

De overwinning van Malaga kwam pas in het laatste kwartier tot stand en daarbij speelde Mounir El Hamdaoui een belangrijke rol. De Marokkaanse oud-Ajacied, gehuurd van Fiorentina en voor de winterstop nog uit de gratie geraakt in Estadio La Rosaleda, mocht in de 72ste minuut invallen en stond vijf minuten later met een, al dan niet bewust, hakje aan de basis van de gelijkmaker van Samu. Die scoorde met een fraaie pegel.

Duda schoot Malaga vijf minuten later naar de eerste overwinning van 2014. Hij had de thuisclub na een half uur, uit een strafschop, ook al op een 1-0 voorsprong gezet. Maar Sevilla kantelde in het eerste kwartier van de tweede helft de score via Carlos Bacca en Federico Fazio (1-2).

Bij Malaga had Galatasaray-huurling Nordin Amrabat een basisplaats. Hoewel de oud-speler van PSV niet direct betrokken was bij één van de goals maakte hij wel een prima indruk. Door de winst heeft Malaga weer wat marge naar de rode streep. De voorsprong op nummer achttien Real Valladolid bedraagt nu vier punten. Sevilla staat zevende en verliest door de nederlaag de aansluiting met de subtop. Het gat naar nummer zes Real Sociedad is al vijf punten en dat team komt zondag nog in actie. De Basken spelen echter wel de zware uitwedstrijd tegen koploper Atletico Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen