FC Utrecht laat tanden zien: "We kunnen weer vooruit"

3 februari 2014, 09:00   Bijgewerkt: 2 februari 2014, 16:07

Uitgerekend tegen de koploper van de Eredivisie maakte FC Utrecht zondag een eind aan een slechte reeks. Na vier nederlagen op rij, waaronder afstraffingen tegen PSV (1-5) en Feyenoord (2-5), sleepte de ploeg een punt uit het vuur in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Een punt dat op basis van werklust dik verdiend was, vindt middenvelder Jens Toornstra. "We hebben onze tanden laten zien", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Daar was dit ook wel een wedstrijd voor", verwijst hij naar de rivaliteit tussen FC Utrecht en Ajax.

Dat FC Utrecht overeind bleef was knap, want coach Jan Wouters moest in aanloop naar de wedstrijd flink puzzelen. Door schorsingen en blessures miste hij zes spelers die normaal gesproken waarschijnlijk in de basis zouden staan, waaronder verdedigers Kai Heerings en Dave Bulthuis. En omdat aanwinst Christian Dorda niet speelgerechtigd was, stond debutant Jordy van der Winden links achterin. Ook centrumverdediger Mathieu Delpierre had een basisplaats, ondanks het feit dat hij sinds april geen officiële wedstrijd gespeeld had. "Hij zat na een uur aardig doorheen", lacht Toornstra. "Hij heeft het hartstikke goed gedaan, maar dat geldt voor iedereen. We speelden met drie nieuwe mensen, dan is een punt tegen Ajax een heel knap resultaat."

Als het aan Toornstra ligt, komt die driepunter er komende donderdag. Dan speelt FC Utrecht in eigen huis tegen PEC Zwolle, dat drie punten meer heeft. "Wat we tegen Ajax hebben laten zien, moeten we vanaf nu iedere week brengen. Dan hoeven we in eigen huis voor niemand onder te doen, dat heeft deze wedstrijd bewezen."

Tegen Zwolle kan FC Utrecht mogelijk beschikken over aanwinsten Christian Dorda en Danny Koevermans, die tegen Ajax nog niet speelgerechtigd waren. Zij werden door de club op de slotdag van de transferperiode binnengehaald, evenals Delpierre en de Spaanse middenvelder Fernando Quesada. Bovendien trok FC Utrecht eerder al spits Juan Agudelo aan. Het doet Toornstra goed dat zijn club zo slagvaardig geweest is. "De club heeft prima gehandeld", zegt hij. "Dat is heel belangrijk, voor iedereen die bij FC Utrecht betrokken is."

Minstens zo belangrijk voor de club is dat Toornstra zelf gebleven is. "Rond mij is het rustig gebleven. Natuurlijk zijn er geruchten, die zijn er altijd. Maar concreet is dat niet geworden. Het was dus voor de club een hectische dag door de komst van die vier nieuwe jongens, maar voor mij niet. Bij mij thuis was alles rustig", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen