Juventus wint Derby d'Italia met vertoon van macht

2 februari 2014, 22:42   Bijgewerkt: 2 februari 2014, 23:27

Juventus heeft zondagavond wederom een belangrijke slag geslagen in de Serie A. La Vecchia Signora zegevierde in de Derby d'Italia met 3-1 tegen Internazionale, dat alleen kon imponeren toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was. Juventus vergroot haar voorsprong op nummer twee AS Roma derhalve tot negen punten. De Giallorossi hebben nog wel een duel tegoed, aangezien de wedstrijd tegen Parma zondag gestaakt werd wegens hevige regenval.

Ten tijde van dit statement was de wedstrijd al gespeeld. Juventus, dat aantrad zonder de geschorste Gianluigi Buffon, was oppermachtig, zoals het eigenlijk het hele seizoen al is. Andrea Pirlo was wederom de dirigent van de regerend kampioen. De routinier demonstreerde zijn kwaliteiten na een kwartier, toen hij Stephan Lichtsteiner bediende met een fantastische pass. De Zwitserse vleugelspeler knikte fraai binnen en bedankte architect Pirlo op zijn knieën.

Inter kon absoluut geen vuist maken. Pas na veertig minuten kon het eerste wapenfeit van de Milanese grootmacht {image[293435][right-half][]}worden genoteerd, toen een inzet van Rodrigo Palacio niet tussen de palen belandde. Inter was zeer onmachtig en Juventus probeerde het voornamelijk met afstandsschoten. Ruststand 1-0.

Juventus leek wederom een patent te hebben op het scoren op belangrijke momenten, aangezien Giorgio Chiellini vlak na de theepauze de marge verdubbelde. De verdediger ramde zijn derde van het seizoen tegen de touwen, na gerommel in de zestien meter na een hoekschop. Arturo Vidal deelde even later de genadeklap uit, door een rebound achter goalie Samir Handanovic te schieten: 3-0.

De thuisploeg vond het hierna wel prima en de wedstrijd zou als een nachtkaars uitgaan. Het Inter-debuut van

€790k
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/danilo-d-ambrosio">Danilo D'Ambrosio en de eretreffer van centrale verdediger Rolando - een diagonale schuiver in de lange hoek - waren nog het vermelden waard. Het was het eerste schot op doel van Inter, dat de druk nog enigszins opvoerde. Vucinic kon de vernedering nog compleet maken, maar zijn inzet raakte de paal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen