Swansea City breekt met coach Laudrup

4 februari 2014, 20:57   Bijgewerkt: 4 februari 2014, 23:39

Michael Laudrup is niet langer trainer van het Nederlands getinte Swansea City. Beide partijen zijn dinsdag uit elkaar gegaan, zo meldt de Premier League-club via de officiële kanalen. Alan Curtis en, opmerkelijk genoeg, captain Garry Monk nemen voorlopig de honneurs waar in het Liberty Stadium.

Laudrup werd in de zomer van 2012 gepresenteerd als nieuwe trainer van Swansea City. De 49-jarige Deen volgde destijds de naar Liverpool vertrokken Brendan Rodgers op. Onder leiding van Laudrup veroverden The Swans vorig seizoen de League Cup, waarmee ze zich plaatsten voor de Europa League. Daarin werden ze, achter Valencia, tweede in de poule. In de tweede ronde (laatste 32) stuiten de Welshmen op Napoli.

De laatste weken vallen de resultaten echter tegen. Slechts één van de laatste tien wedstrijden werd in winst omgezet. Daardoor is Swansea City afgezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Het gat naar de rode streep bedraagt slechts twee punten. Bij de ploeg staan de Nederlanders Michel Vorm, Jonathan de Guzman, Dwight Tiendalli en Marvin Emnes onder contract.

"We hebben deze beslissing met tegenzin genomen", zegt voorzitter Huw Jenkins. "Maar we hebben het gedaan in het belang van de club en onze supporters. Na lang en diep nadenken, kwam ik tot de conclusie dat we anders waarschijnlijk geen stabiele omgeving zouden bereiken om terug te keren naar de basis en de resultaten van de afgelopen jaren. Die onzekerheid moeten we achter ons laten. We moeten nu als een eenheid vooruitkijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen