Noodlijdend FC Den Bosch komt 'vele tonnen' tekort

5 februari 2014, 10:51

FC Den Bosch kampt met grote financiële problemen. De ploeg uit de Brabantse hoofdstad komt dit seizoen 'vele tonnen' tekort, meldt voorzitter Maarten de Gruyter in het Brabants Dagblad. Om het hoofd boven water te houden, zal de club voor de komende maanden 'noodverbanden moeten leggen'.

Door het innen van al lang openstaande rekeningen kon de Bossche club de salarissen over de maand januari betalen, laat De Gruyter weten. De voorzitter trad vier maanden geleden aan bij FC Den Bosch en heeft als doel om de club de komende jaren weer financieel gezond te maken. Een gevolg hiervan is dat de begroting voor komend seizoen omlaag moet, van 3,6 miljoen euro naar een bedrag van rond de drie miljoen euro. Eerder dit seizoen nam de club al afscheid van enkele medewerkers, onder wie directeur Peter Bijvelds.

Een andere directeur, Fred van der Hoorn, heeft uit eigen beweging besloten om twintig procent van zijn salaris in te leveren. "Van der Hoorn is een onmisbare schakel voor de club. Hij verdiende al royaal minder dan zijn collega-directeuren van clubs uit de eerste divisie. Toch kwam hij zelf met het voorstel om salaris in te leveren toen de club er financieel niet zo florissant voor bleek te staan. En dat terwijl de voetbaltak zijn zaakjes wel keurig op orde had. Daar is niet meer uitgegeven dan volgens de begroting was toegestaan", aldus De Gruyter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen