Beckham lanceert eigen Major League-club in Miami

5 februari 2014, 17:10

Geruchten passeerden al een tijdje de revue, maar David Beckham heeft in een persconferentie bevestigt dat hij daadwerkelijk een eigen club zal lanceren in de Amerikaanse Major League Soccer. De thuishaven van de club van Beckham zal zich in Miami bevinden, wat inhoudt dat er sinds 2001 weer een club uit Florida actief zal zijn in de MLS.

Beckham zette in mei van afgelopen jaar een punt achter zijn imposante voetbalcarrière. De oud-middenvelder stond onder meer bij Manchester United, Real Madrid, AC Milan en Paris Saint Germain onder contract. Hij speelde in de nadagen van zijn loopbaan als speler bij LA Galaxy. Toen hij tekende voor de club uit Los Angeles, zou hij een optie voor het kopen van een club hebben afgedwongen.

"Het is een spannende tijd voor mezelf, mijn families, vrienden en partners. We kijken er erg naar uit om Miami dit te brengen. Ik wou een team creëren, waar we op nul konden beginnen. Er was hier tien jaar geleden een club, maar deze ging jammer genoeg failliet. Dit wordt mijn eigen team. Ik zal hard voor de stad werken, zodat het team succesvol zal worden."

In Miami zal overigens een nieuwe voetbaltempel gebouwd worden. Wanneer de nieuwe club van Beckham zal deelnemen aan de Amerikaanse competitie, is nog niet bekend. Momenteel bestaat de MLS uit negentien teams, maar competitiedirecteur Don Garber hoopt in 2020 over 24 teams te beschikken, wat de groei van het Amerikaanse voetbal ten goede moet komen. New York City FC zal vanaf 2015 deelnemen aan de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen