"Wie de juiste man is om het tij te keren? Martin Jol!"

5 februari 2014, 20:15

John van Zweden is ras-Hagenaar en mede-eigenaar van Premier League-club Swansea City. Nadat Swansea zich afgelopen dinsdag ontdeed van manager Michael Laudrup, ontsloeg ADO Den Haag vandaag (woensdag) Maurice Steijn. "Het kan geen toeval wezen", zegt Van Zweden, die vol onbegrip spreekt over de keuze van ADO, tegen de NOS.

"Ik ben er doodziek van", stelt de mede-eigenaar van Swansea, die niets zegt te snappen van het ontslag van Steijn: "Ik vind het een onbegrijpelijke actie van ADO. Ik denk dat Maurice de boel nog kon keren. Had gehoopt dat hij nog een kans kreeg. Ik zal je uitleggen waarom: Maurice is een echte 'Haagse' jongen, met een hart voor de club. Hij deed het vorig jaar hartstikke goed door in het linkerrijtje te eindigen. Nu heeft hij vreselijk veel pech gehad."

Hoewel ADO bezig is aan een kleurloos seizoen en zelfs hekkensluiter van de Eredivisie is, ziet Van Zweden de  toekomst van de club uit de Hofstad met vertrouwen tegemoet. Hij weet wel wie hij als nieuwe coach zou aanstellen: "Wie de juiste man is om het tij te keren? Martin Jol! Laat hem maar eens de telefoon pakken en Piet Jansen (algemeen directeur red.) bellen. Hij heeft altijd gezegd nog eens ADO te willen helpen. Nou, dit is zijn kans. In wat voor functie dan ook. Als trainer of om Henk Fräser te ondersteunen", aldus Van Zweden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen