Atlético wacht zware klus na ruim verlies in Bernabéu

5 februari 2014, 21:56

Real Madrid heeft de eindstrijd van de Copa del Rey duidelijk in het vizier. De eerste halve finale tegen Atletico Madrid werd woensdag in Estadio Santiago Bernabéu overtuigend met 3-0 gewonnen tegen de aartsrivaal en stadsgenoot, die sinds afgelopen weekend wel aan kop gaat in de Primera División. De Copa del Rey wordt echter een lastig verhaal voor Atléti, aangezien Real revanche nam op de gevoelige nederlaag (1-2) van vorig seizoen in de finale.

De thuisploeg speelde met Cristiano Ronaldo in de basis. De Portugese vedette pakte afgelopen weekend rood tegen Athletic de Bilbao, maar mag spelen in het bekertoernooi. De Koninklijke trad wel aan zonder Gareth Bale, die niet tijdig hersteld was van zijn kuitblessure. Iker Casillas stond bij Real onder de lat. De Spaanse goalie verloor als basisspeler nog nooit een derby van Atlético Madrid en was per slot van rekening de eerste doelman in de historie die 800 minuten op rij geen tegendoelpunt hoefde te incasseren in de Copa.

Het clubicoon hield namelijk zijn doel schoon tegen Atletico, dat absoluut geen vuist kon maken tegen het dominante Real. Nadat Arda Turan en Karim Benzema geen raad wisten met een goede kopkans, opende Pepe in de zeventiende minuut de score. Een schot van de Portugese verdediger, door Emiliano Insúa van richting veranderd, belandde gelukkig achter doelman Thibaut Courtois. Het leidde tot grote vreugde bij Pepe, die het samen met zijn verdedigingsmaatjes als vanouds aan de stok had met Diego Costa. De aanvaller van Atletico kon het verschil niet maken en Real domineerde, met veel balbezit.

Nadat Diego Godín een goede kopkans onbenut liet, toonde Jesé Rodríguez, afkomstig uit de opleiding van Real, wederom aan op scoringsdrift te zijn. Een fabuleuze pass van Angel di Maria werd fraai afgerond door de jonge aanvaller. De Argentijnse aangever maakte er even later zelf 3-0 van. De treffer van Di Maria was vrijwel identiek aan de treffer van Pepe. Ditmaal ging de bal via het been van verdediger Miranda in het doel van Atletico.

Zodoende wist Real haar rivaal de eerste nederlaag toe te dienen, na 23 duels ongeslagen te zijn. Komende zaterdag ontmoet de ploeg van coach Carlo Ancelotti Villarreal, voordat dinsdag 11 februari de returnduel in het Estadio Vicente Calderón op het menu staat. Dit duel lijkt, door de ruime zege van woensdag, een formaliteit te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen