Gervinho beslist aantrekkelijk duel, wereldgoal Strootman

5 februari 2014, 22:49

In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft AS Roma woensdagavond aan het langste einde getrokken tegen Napoli. Het eerste deel van het tweeluik, in het kader van de halve finale van de Coppa Italia, werd door de Giallorossi met 3-2 gewonnen. Gervinho vervulde een glansrol met twee treffers, Kevin Strootman maakte een wonderschoon doelpunt en Dries Mertens vond het net namens Napoli.

Roma, waar Miralem Pjanic rust kreeg, maar Strootman de hele wedstrijd speelde, werd in het eigen Stadio Olimpico overdonderd door de sterke start van Napoli. De bezoekers kregen een handvol kansen, maar wisten hier geen raad mee. In tegenstelling tot de Napolitanen, was Roma wel trefzeker. Tegen de verhouding in maakte Gervinho de openingstreffer, na een geniaal steekballetje van clubicoon Francesco Totti. De Ivoriaanse aanvaller omspeelde doelman Pepe Reina en liep de bal vervolgens eenvoudig binnen.

Het was een flinke streep door de rekening voor Napoli, dat na een half uur nog een klap te verwerken kreeg. Strootman was hiervoor verantwoordelijk. De Nederlandse middenvelder legde vanaf een meter of dertig aan voor een schot en haalde verwoestend uit. De bal verdween snoeihard in de kruising, Reina was kansloos.

Napoli liet het er echter niet bij zitten. Een eigen doelpunt van doelman Morgan de Sanctis, die vorig seizoen nog in Napels onder contract stond, gaf de Napolitaanse burger moed. Dries Mertens werd even hierna ingebracht en wist de stand snel in evenwicht te brengen. De oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht omspeelde Leandro Castán en schoot fraai binnen: 2-2.

De wedstrijd leek zodoende op een gelijkspel af te stevenen, maar Gervinho besliste het duel alsnog in Romeins voordeel. Oog in oog met Reina bleef de Ivoriaan koel: 3-2. Het returnduel in San Paolo staat volgende week op het programma, op woensdag 12 februari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen