Valencia verrast met komst verdediger Otamendi

6 februari 2014, 13:23

Valencia heeft woensdag de komst van Nicolás Otamendi aangekondigd. De Spaanse subtopper heeft met FC Porto een overeenkomst bereikt over de transfer van de Argentijns international. De verdediger tekent een vijfjarig contract in de sinaasappelstad, dat komende zomer zal ingaan.

Otamendi zegt op het digitale thuis van zijn nieuwe werkgever zeer verheugd te zijn met zijn overstap naar Valencia: "Na het spelen voor een grote club als FC Porto, is het een eer om mijn carrière te vervolgen bij Valencia. Het is één van de meest historierijke en attractieve clubs uit Spanje en Europa. Ik ben zeer blij met deze volgende stap in mijn voetballeven."

De 25-jarige verdediger is een vaste waarde bij Porto en speelde tot dusver zestien interlands voor Argentinië. Met Valencia heeft Otamendi een club gevonden waar een aantal Argentijnen in het verleden furore wist te maken: "Ik weet dat Argentijnse spelers onderdeel zijn van de clubgeschiedenis. Om hetzelfde shirt te dragen als onder meer Mario Kempes, Roberto Ayala en Pablo Aimar is een grote eer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen