Vermeij van Ajax naar Achterhoek: "Heb moeten slikken"

6 februari 2014, 14:43

Bij De Graafschap zijn aanvallers Anco Jansen en Piotr Parzyszek vertrokken. Bij de Superboeren is de hoop nu gevestigd op Vincent Vermeij, een 19-jarige aanvaller die deze winter transfervrij overkwam van Jong Ajax.

De nieuwe spits geeft tegenover Omroep Gelderland toe dat hij moest wennen in zijn nieuwe omgeving. "Ja, ik heb wel even moeten slikken. Bij Ajax ben je verwend. Qua begeleiding heb je bij Ajax veel meer begeleiding om je heen. Het is de top van Nederland. Hier is het allemaal wat minder als je kijkt naar het trainingsveld, maar ook bijvoorbeeld het aantal looptrainers."

"Bij Ajax heb je veel specialisten", vervolgt Vermeij. "Niet dat het hier slecht geregeld is, hoor, want als ik spelers hoor is het bij andere clubs in de Jupiler League veel slechter en hier juist goed. Ik moet zeggen, het valt me ook best mee. Ik zie zeker kwaliteiten om me heen en als team is het hier beter dan bij Jong Ajax. Daar zijn ze weer individueel beter", aldus de 19-jarige aanvaller, die vrijdag zijn basisdebuut tegen FC Oss gaat maken.

Vermeij noemt zichzelf ondanks zijn twee treffers in de Jupiler League een scorende aanvaller. "De media schrijven dat ik twee goals heb gemaakt in zeventien wedstrijden, maar ik ben twaalf keer ingevallen en heb toen tien minuten gespeeld. Dan kun je het mij niet kwalijk nemen dat ik twee keer gescoord heb. Ik zou mezelf daarom een scorende spits willen noemen, want behalve die twee doelpunten scoorde ik dit seizoen ook nog twee keer via een verdediger."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen