Fräser: "Vertrek Steijn moet een motivatie zijn"

7 februari 2014, 08:30

ADO Den Haag-coach Maurice Steijn werd deze week ontslagen, na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Heracles Almelo (0-3). Voormalig assistent-trainer Henk Fräser neemt voorlopig de honneurs waar bij ADO en kent vrijdagavond (20.00 uur) zijn vuurdoop als hoofdcoach van de Hagenaars, als ADO op bezoek gaat bij Vitesse.

Fräser, voormalig jeugdtrainer van Feyenoord en PSV, heeft in aanloop naar zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van ADO geen last van zenuwen, zo geeft hij aan tegen AD Sportwereld: "Zenuwachtig ben je voor de tandarts. Ik voel wel de druk van het willen en moeten presteren. Zo simpel is het. Maar die druk vind ik wel lekker. Dat is eigenlijk het enige dat ik écht mis uit mijn tijd als speler. Die gezamenlijke spanning."

De kersverse hoofdcoach van ADO beseft dat de uitwedstrijd tegen Vitesse op papier zeer lastig is. Fräser zal echter niet naar de opponent kijken, maar gefocust zijn op de houding van zijn eigen spelers: "Vanavond (vrijdag, red.) wil ik op zijn minst de bereidheid en strijd zien die bij de clubcultuur van ADO horen. Natuurlijk is Vitesse-uit een moeilijke wedstrijd. Maar ik heb tegen die jongens gezegd: Mij interesseert het niet tegen wie we spelen", aldus Fräser, die ook nog stil stond bij het vertrek van Steijn: "Maurice heeft tot het laatste moment alles gegeven voor deze club. Dat moet een motivatie zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen