Seedorf lijdt in Napels eerste verlies, Fiorentina wint

8 februari 2014, 22:42   Bijgewerkt: 8 februari 2014, 22:48

Clarence Seedorf heeft zaterdag zijn eerste Serie A-nederlaag als trainer van AC Milan geleden. Op visite bij Napoli gingen i Rossoneri met 3-1 onderuit. Vorige week bleef Milan in de thuiswedstrijd tegen Torino al steken op een 1-1 gelijkspel. Dat was het eerste puntenverlies van Seedorf als hoofdcoach, want eerder leidde hij de equipe uit de modestad naar zeges op Hellas Verona en Cagliari.

AC Milan kwam nog wel op voorsprong in het Stadio San Paolo in Napels. Adel Taarabt opende in de zevende minuut de score voor de bezoekers. De van Fulham overgenomen middenvelder passeerde keeper Pepe Reina met een uithaal van buiten het strafschopgebied. Lang bleef de 0-1 echter niet staan. Gökhan Inler herstelde drie minuten later het evenwicht met een heerlijke pegel van afstand (1-1).

Daarna waren de beste kansen voor Napoli en was het een klein wonder dat Milan de rust haalde met een gelijke stand. Zo raakte Christian Maggio de paal, werd een goal van Gonzalo Higuain (terecht) afgekeurd wegens buitenspel en kregen ook oud-PSV'er Dries Mertens en Lorenzo Insigne prima mogelijkheden om de thuisclub de leiding te bezorgen.

Milan blijft als gevolg van het verlies in de middenmoot van de Serie A hangen. Napoli handhaaft zich met de winst op de derde plaats. Fiorentina kwam eerder op de avond op gelijke hoogte, maar nu bedraagt het verschil weer drie punten. De achtervolger uit Florence smoorde een minicrisis in de kiem, door in het eigen Stadio Artemio Franchi met 2-0 te winnen van Atalanta Bergamo.

Fiorentina wist in de afgelopen weken niet te winnen van Genoa (3-3) en Cagliari (1-0). Daarnaast werd dinsdag de heenwedstrijd tegen Udinese in de halve finale van de Coppa Italia verloren. En dus ging La Viola tegen Atalanta, vorige week nog met 3-0 te sterk voor Napoli, gretig van start. Dat resulteerde al binnen een kwartier in de 1-0 van Josip Ilicic. De Sloveen scoorde fraai uit een vrije trap.

Daarna viel het spel van de thuisclub terug, waardoor Atalanta uitzicht bleef houden op een punt. De bezoekers claimden voor rust een strafschop, na een wilde trap van Fiorentina-keeper Neto op Maxi Moralez, maar de arbitrage zag het niet en dus mocht de sluitpost blijven staan. In de slotfase kreeg Atalanta-speler Luca Cigarini wel rood (twee keer geel). Kort daarna legde invaller Rafal Wolski uit een tegenaanval de eindscore vast op 2-0.