Adebayor bezorgt Spurs overwinning op Everton

9 februari 2014, 16:25   Bijgewerkt: 9 februari 2014, 16:39

Tottenham Hotspur heeft zondag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Everton. De Spurs achterhalen de ploeg van trainer Roberto Martinez door de zege bovendien en zijn de nieuwe nummer vijf in de Premier League.

De beginfase was voor de bezoekers uit Liverpool. Met name middenvelder Leon Osman kreeg enkele grote kansen en loste in de eerste acht minuten maar liefst vier schoten, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook Christian Eriksen deed van zich spreken, maar zijn knappe passes werden door teamgenoten niet op waarde geschat. Ook Kevin Mirallas had de openingstreffer op zijn schoen, maar ook de Belg miste scherpte of vond doelman Hugo Lloris op zijn weg.

Maar pas na rust werd de ban gebroken. Emmanuel Adebayor maakte na iets meer dan een uur de enige treffer van de middag. De Togolees, die Roberto Soldado verving in de punt van de aanval, controleerde een snel genomen vrije trap met de borst en gaf Everton-doelman Tim Howard met een volley het nakijken. In de slotfase verdienden de Toffees nog een strafschop na een overtreding van invaller Etienne Capoue op Samues Coleman, maar scheidsrechter Mark Clattenburg zag er niets in.

Het bleef daardoor bij 1-0. Jermain Defoe kwam namens Tottenham voor het laatst in actie op White Hart Lane. De Engels international vertrekt binnenkort naar MLS-club Toronto.