Standard vergroot voorsprong na vijfde zege op rij

9 februari 2014, 17:08   Bijgewerkt: 9 februari 2014, 18:03

Standard Luik heeft zondag de vijfde zege op rij geboekt in de Belgische Jupiler Pro League. De lijstaanvoerder vergroot door de 2-0 overwinning op Zulte Waregem bovendien de voorsprong op nummer twee Anderlecht tot twaalf punten.

De winst op Sclessin kwam echter maar moeizaam tot stand. Pas in de zeventigste minuut brak Paul-José M'poku uit een vrije trap de ban. In de 80e minuut besliste oud-Ajacied Jelle van Damme het duel. Rechtsback Ronnie Stam speelde de hele wedstrijd bij Luik.

Club Brugge kan later op de dag de nieuwe nummer twee van België worden. Dan moet de ploeg van trainer Michel Preud'Homme wel zien te winnen van het RC Genk van trainer Mario Been. Die wedstrijd wordt gespeeld in de Cristal Arena in Genk.