Puntverlies Juventus; Romeinse derby onbeslist

9 februari 2014, 17:15   Bijgewerkt: 9 februari 2014, 17:24

Koploper Juventus heeft zondag verrassend puntverlies geleden in de Serie A. De Oude Dame kwam op bezoek bij Hellas Verona niet verder dan 2-2.

Het ongenaakbare Juve stond al na twintig minuten met 2-0 voor door twee doelpunten van Carlos Tevez en leek op weg naar een gemakkelijke zege. Maar niets bleek minder waar. Hellas-spits Luca Toni bleek een ware plaag voor Juventus-doelman Gianluigi Buffon, die kort na rust voor het eerst gepasseerd werd door de boomlange aanvaller. De bezoekers uit Turijn leken vervolgens stand te houden, maar een late treffer van invaller Gómez Taleb zorgde alsnog voor de puntendeling. De Argentijn schoot een vrije trap knap achter Buffon.

Ook de Romeinse derby tussen Lazio en het AS Roma van basisspeler Kevin Strootman eindigde onbeslist. In Rome werd door beide ploegen niet gescoord: 0-0. Door het puntverlies verzuimt Roma in te lopen op Juventus. De achterstand op de lijstaanvoerder bedraagt met nog vijftien wedstrijden te spelen acht punten.

De Nederlander speelde de hele wedstrijd namens de 'bezoekers', maar kon niet het verschil maken. Gervinho trof voor rust nog wel doel namens i Giallorossi, maar de treffer van de Ivoriaan werd afgekeurd wegens buitenspel. Bij Lazio maakte Stefano Mauri in de tweede helft zijn rentree. De middenvelder keerde terug van een negen maanden durende schorsing voor zijn aandeel in het matchfixingschandaal in Italië, maar ook hij kon het evenwicht in het Stadio Olimpico niet verstoren.

De twee ploegen uit Genua wisten wel te winnen. Sampdoria klopte Cagliari met 1-0, terwijl Genoa in Livorno zegevierde: 0-1. Parma en Catania kwamen niet tot scoren (0-0).