Samuel knikt haperend Inter voorbij defensief Sassuolo

9 februari 2014, 22:42

Eerder dit seizoen wandelde Internazionale met een 0-7 monsterzege van het veld van het Stadio Città del Tricolore van promovendus Sassuolo. Zondag stond het weerzien tussen beide ploegen gepland, in Giuseppe Meazza. Inter wist weer te winnen van de laagliever, maar deed dit allerminst op overtuigende wijze: 1-0.

De vernedering op het veld van Sassuolo was voor Inter de grootste zege van het seizoen, maar de promovendus weerde zich kranig in Milaan. Inter trad aan met de debuterende Hernanes, die overkwam van SS Lazio, en met Fredy Guarín, die wedstrijd miste vanwege transferperikelen. De middenvelder zou geruild worden met Juventus-spits Mirko Vucinic, maar dit ketste uiteindelijk af.

Na twintig minuten was Hernanes dicht bij zijn eerste treffer in Inter-dienst, ware het niet dat zijn inzet langs de kruising scheerde. Sassuolo, dat zich eigenlijk alleen concentreerde op verdedigen, kroop wat uit haar schulp, na de beginfase. Nadat een kopballetje over het Inter-doel ging, werd een vrije trap fantastisch gepareerd door doelman Samir Handanovic. De nemer van deze vrij trap was Domenico Berardi, die onlangs furore maakte tegen de stadsgenoot van Inter, waartegen hij vier maal scoorde.

Milito, die in de spits stond bij Inter, leek de thuisploeg tot twee maal toe op voorsprong te kunnen brengen, maar hielp beide reuzenkansen om zeep. De Argentijnse spits grossierde in het missen van kansen. Uiteindelijk had een stug Inter een spelhervatting nodig om de score te openen. Hoekschop nummer negen werd namelijk omgezet in een doelpunt. Walter Samuel knikte zijn eerste seizoenstreffer tegen de touwen in zijn eerste competitiewedstrijd sinds november.

Inter passeert Hellas Verona dankzij de overwinning. Verona speelde eerder op zondag met 2-2 gelijk tegen Juventus. Inter bezet nu de vijfde plaats, die recht geeft op Europees voetbal. Sassuolo staat als voorlaatste genoteerd in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen