Celta de Vigo houdt Athletic de Bilbao in balans

10 februari 2014, 23:54

De laatste wedstrijd in de 23ste speelronde van de Spaanse competitie heeft geen winnaar opgeleverd. Middenmoter Celta de Vigo en subtopper Athletic de Bilbao hielden elkaar maandag in Galicië op een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Voor rust had Celta de Vigo, aan de hand van uitblinker Rafinha, het betere van het spel. Charles was het dichtst bij een doelpunt namens de thuisclub, maar hij raakte de paal. In het tweede bedrijf was Bilbao de bovenliggende partij; de bezoekers konden dat evenmin in de score uitdrukken. Met een punt kregen beide teams, op basis van de volle negentig minuten, datgene waar ze recht op handen. Wel was Celta de Vigo in de slotseconde nog dicht bij de volle buit; een kopbal van Mario Bermejo ging maar net over het doel.

Bilbao blijft vierde in La Liga, met 44 punten. Het heeft dertien punten minder dan de drie koplopers FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid. De voorsprong op nummer vijf Villarreal bedraagt vier punten. Celta de Vigo staat met 26 punten op een keurige elfde plek.