Guardiola: "Situatie maakt HSV gevaarlijker"

11 februari 2014, 14:10   Bijgewerkt: 11 februari 2014, 14:45

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, weet ook Josep Guardiola. En dus is de coach van Bayern München op zijn hoede, in aanloop naar het bekerduel met Hamburger SV. De ploeg van coach Bert van Marwijk verkeert in een diepe crisis, maar dat maakt de klus voor Bayern er volgens Guardiola niet gemakkelijker op.

Hamburger SV en Bayern strijden om een plek in de halve finale van de DFB Pokal, de Duitse beker. Iedereen rekent op een zege voor de ploeg uit München, weet ook Guardiola. "Wij kunnen morgen geen titel winnen, maar wel een titel verliezen", citeert Kicker hem. Dat Hamburger SV de laatste weken steeds verder wegzakt, zegt hem weinig. "De huidige situatie bij de club maakt Hamburger SV gevaarlijker. Het vertrouwen zal zijn afgenomen, maar kwaliteit is er nog steeds." Kwaliteit is er volgens Guardiola ook bij de coach van HSV, Bert van Marwijk. "Hij is een zeer goede trainer met veel ervaring, hij stond in 2010 nog met Nederland in de WK-finale."

HSV bewaart slechte herinneringen aan wedstrijden tegen Bayern. In maart vorig jaar won de ploeg uit Beieren in competitieverband met maar liefst 9-2. "Maar nu beginnen we weer op 0-0", stelt Guardiola nuchter.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen