Higuaín wil zijn idool Maradona evenaren bij Napoli

12 februari 2014, 10:48

Gonzalo Higuaín is een Argentijnse aanvaller die excelleert in het shirt van Napoli. Het doet enigszins denken aan Diego Maradona, de legende uit Argentinië die in het verleden furore maakte in Napels. Higuaín wil de prestaties van Maradona bij Napoli evenaren en de Scudetto winnen, zoals zijn idool dat ook deed.

De Argentijnse spits maakte afgelopen zomer de overstap van Real Madrid naar Napoli en groeide in het Stadio San Paolo in korte tijd uit tot een publiekslieveling. Hij hoopt prijzen te winnen, evenals Maradona dat deed bij de Partenopei: "Het is een belangrijk moment in mijn carrière. Ik speel nu acht jaar op het hoogste niveau. Ik voel me fit en ben zeer gelukkig bij deze club. We willen een prijs pakken en geloven dat we kunnen meedoen op drie fronten", aldus de spits tegen Gazzetta dello Sport.

Napoli staat maar liefst dertien punten achter op koploper Juventus en heeft per slot van rekening ook vier punten achterstand op nummer twee AS Roma. Desalniettemin wil Higuaín de titel nog niet uit zijn hoofd zetten: "Zolang we de landstitel theoretisch nog kunnen halen, geloof ik er nog in. Het wordt ontzettend lastig, aangezien Juventus en Roma zeer goede teams hebben, maar we zullen niet opgeven. Ik wil doen wat Maradona ook deed: het WK winnen en de Scudetto pakken met Napoli. Als dat gebeurt, dan komt mijn droom uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen